clanstvo-veterani

Starejši gasilci

Med starejše gasilce štejemo tiste, ki so dopolnili 63 let ali več. Naše društvo jih šteje čez 20, ki se še vedno dejavno vključujejo v delo društva. Vsi so dolgoletni člani, ki so si nabrali veliko izkušenj. Te z veseljem prenašajo na mlajši rod. Ob tem pa priznavajo, da se gasilska oprema, način pomoči ter reševanja hitro spreminja in da je težko slediti vsem novostim. Toda to ne pomeni, da veterani ne gredo v korak s časom. Pridno vadijo in si nabirajo kondicijo, ki jim pride vedno prav, zlasti na tekmovanjih. Teh se udeležujejo vsako leto.

V zadnjih letih so dosegli odlične uspehe. Leta 2005 so bili tretji, leto 2006 drugi, leta 2008 tretji, v letu 2011 pa so dosegli prvo mesto, ki jih je uvrstilo na regijsko tekmovanje, na katerem pa je zmanjkalo kanček sreče za državno tekmovanje.

Leta 2009 je PGD Žiri je praznovalo 120- letnico - obnovljen je bil gasilski dom, dve leti kasneje pa se je v prostore gasilskega doma pripeljal nov tovornjak MAN GVC 16/25. Veterani so zelo ponosni na pridobitve. "Ko vidimo mlade, kako z voljo in zagnanostjo delajo, vemo, da naš trud v preteklosti ni bil zaman," pravijo gasilci veterani.

 • Izposoja miz in klopi

  Cena za en komplet na dan: 3 €
  Informacije na telefonu 040 901 155 (Robi)

   

  komplet-mize-klopi

 • Izposoja stojnic

  Cena za eno stojnico na dan: 12 €
  Informacije dobite na telefonu 041 369 123 (Branko)

   

  Izposoja stojnic

 • Najem dvorane

  Za prireditve vseh vrst oddajamo dvorano. Cena je odvisna od tega, ali je dvorana ogrevana. Cena za enodnevni najem je:

  • 120 € za ogrevano dvorano
  • 80 € za neogrevano dvorano

  Informacije in rezervacija na telefonu 040 901 155 (Robi)

 • Vizitka društva

  Prostovoljno gasilsko društvo Žiri
  Logaška cesta 13
  4226 Žiri

  Telefon: 051 305 987 (Lijana)
  e-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. , Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.